destacats del dia

Els acusats del procés fan equilibris davant del Suprem i altres notícies del dia, en un minut

190219 juicio turull16-9 ep / periodico

1) Els acusats de l’1-O fan equilibris davant del Suprem Jordi Turull admet en la seva declaració que la DUI va ser només "política" i que l’Executiu la va portar al Parlament "per cortesia". 'Turull vivia a la figuera' és la contracrònica de la sessió de dimarts. Aquest dimecres compareixen davant del jutge Josep Rull, Dolors Bassa i Meritxell BorràsEl seguim en directe.

2) Fracassa el Pacte de Toledo. L’avanç de les eleccions generals porta els partits a abandonar les negociacions sense acord malgrat que estaven molt a prop, després de gairebé tres anys de treballs.

Manifestació de pensionistes davant del Congrés. / JOSÉ LUIS ROCA

3) A punt l’ampliació de Fira de Barcelona. Suposarà ampliar la Gran Via, reformar Montjuïc, convertir en zona de vianants l’avinguda de la Reina Maria Cristina i incloure vivendes socials.

Detall del projecte d’ampliació de la Fira.

4) El Barça es queda sense gol.El Barça es queda sense gol La falta de punteria condemna els blaugrana a empatar a zero amb l’Olympique malgrat completar un notable partit

Luis Suárez dispara a porteria sense fortuna a Lió. / AFP

5) Ventres de lloguer: un negoci milionari que converteix els nadons en "objectes comercials". Un assaig remarca com lagestació subrogada s’ha convertit en una indústria "deshumanitzada"en què emergeix una nova classe social "nascuda a l’auspici de l’hipercapitalisme"

 / elisenda pons / Una doctora examina una dona embarassada de sis mesos.