Epidèmia de grip a Catalunya i altres notícies que has de saber avui, en un minut

Cartells de prevenció de la campanya de la grip al CAP de Marina, divendres. / FERRAN NADEU

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) La grip ja és epidèmica a Catalunya i satura les urgències. La malaltia infecciosa supera la barrera dels 110,7 casos per cada 100.000 habitants i arriba als 119,59 casos, segons ha informat el Departament de Salut en un comunicat.L’epidèmia de grip és general pràcticament a tot Espanya. A Catalunya, el 72,7 % de les persones ingressades greus als hospitals pel virus de la grip no estaven vacunades.

2) El Govern de la Generalitat dirimeix avui el litigi entre el taxi i Uber. Els taxistes sabran si s’obliga els usuaris a sol·licitar els VTC amb unes hores d’antelació.

3) Iglesias i Errejón trenquen en vigílies electorals. Errejón anuncia que vol formar un tàndem amb l’alcaldessa madrilenya a la plataforma Más Madrid, allunyant-se del partit que ell mateix va ajudar a fundar. Iglesias li assenyala la porta de sortida d’un partit del qual prefereix que marxi sense haver d’arribar a fer-lo fora oficialment, i l’adverteix que Podem presentarà un candidat alternatiu per presidir la Comunitat.

20190117 421775 errejoncarmenae 1 3 / periodico

4) El Barça passa a vuitens de Copa amb dos gols de Dembélé i un de Messi. En un partit estrany, marcat per la polèmica sobrel’alineació de Chumi en el partit d’anada, el Barça es va desfer del Llevant amb més facilitat de l’esperada (3-0) per superar una nova eliminatòria de la Copa del Rei (ja en porta 22 de consecutives) i plantar-se als quarts de final.

5) Oriol Pujol entra a la presó de Brians 2. L’exdiputat del Parlament català, segon fill de l’expresident Jordi Pujol, va ser condemnat a dos anys i mig de presó pel cobrament de comissions il·legals per afavorir empresaris amics i l’intent d’arreglar adjudicacions d’ITV.

8a382eae-6a40-4b96-9ee2-c046f27b3352-hd-web / periodico