OPERACIÓ DE L'AUDIÈNCIA NACIONAL

Presó incondicional per a tres dels gihadistes detinguts a Barcelona

El jutge els imputa integració en organització terrorista, enaltiment i autoadoctrinament

Dos arrestats més queden en llibertat amb compareixences setmanals i prohibició de sortir del país

2amgyrf26qmc3ivk5hjyq11100-1 / periodico

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel Garcia Castellon ha decretat aquest dijous presó incondicional per a tres dels cinc presumptes gihadistes detinguts a Barcelona. El magistrat els atribueix els delictes d’integració en organització terrorista, enaltiment del terrorisme i autoadoctrinament. A més, en el cas d’un d’ells també li imputa tràfic de drogues, furt i robatori amb força, van informar fonts jurídiques.

Els altres dos detinguts que també van ser conduïts a l’Audiència Nacional van quedar en llibertat tot i que el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6 els ha retirat el passaport, prohibit abandonar el país i compareixences setmanals. A més, com és habitual, els ha imposat l’obligació de designar un domicili.

Els cinc presumptes gihadistes van ser detinguts dimarts passat en una operació sorpresa dels Mossos d’Esquadra que va començar a les cinc de la matinada per ordre de l’Audiència Nacional. L’operatiu, batejat amb el nom d’'operació Alexandria', es va desplegar al districte de Ciutat Vella a Barcelona i a Igualada, i perseguia un grup de petits lladregots que s’havien radicalitzat a través de les xarxes socials i que pretenien realitzar un atemptat. Malgrat això, els investigadors asseguraven que no tenien gaire infraestructura per aconseguir el seu objectiu.

Els 17 detinguts dimarts, dels quals només cinc han arribat a ser posats a disposició de l’Audiència Nacional, havien comès 369 delictes, sobretot furts, robatoris i venda al detall de droga.

Temes:

Terrorisme