Descartada la hipòtesi que el nen no sigui al pou de Màlaga

El delegat del Govern a Andalusia destaca la complexitat de l'operació de rescat per les característiques del pou

zentauroepp46525915 malaga totalan190113183546 / Europa Press 2019

El delegat del Govern a Andalusia, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, ha dit aquest dimarts que "no s’estudia" cap altra hipòtesi que no sigui que el nen de 2 anys es trobi al pou de més de 100 metres de profunditat a Totalán (Màlaga) i en això estan concentrats les forces i cossos de seguretat de l’Estat i les empreses col·laboradores. [Segueixl’última hora del rescat del nen del pou de Màlaga en directe.]

Responent les preguntes dels periodistes, Gómez de Celis ha posat èmfasi que aquesta és "l’única hipòtesi", tenint en compte que ja han aconseguit arribar als 80 metres de profunditat sense trobar el nen.

El diàmetre del pou, de 25-30 centímetres

Segons ha explicat, es tracta d’una situació "inèdita", a què s’hi suma les característiques del pou, que no està entubat i amb un diàmetre d’uns 25-30 centímetres. Davant d’aquestes circumstàncies que fan "complexa" la feina, s’està comptant amb la col·laboració d’experts en la matèria.

Finalment, ha destacat que tant les forces i cossos de seguretat de l’Estat com les empreses col·laboradores estan "concentrats" a veure en quin punt del pou es troba el nen i en com treure'l.

Un centenar de persones treballen en el rescat

Recordem que ja són dues nits i tres dies en què l’operatiu continua sense parar les tasques per al rescat del nen Julen, després que diumenge passat caigués en un pou de més de 100 metres de profunditat.

L’operatiu, format per un centenar d’efectius, continua treballant a la zona i, de moment, sense novetats quant a la localització del menor, després que aquest dilluns passat es trobés al pou una bossa de llaminadures i també un vas.