Sis detinguts

Lladres de coure: desarticulat un grup a Tarragona que robava cable de telèfon

En els últims quatre mesos els sis arrestats van cometre presumptament més de 30 robatoris

dwd9heyx4aagp20

Els Mossos han desarticulat un grup especialitzat en el robatori de cable telefònic a les comarques tarragonines del Baix Camp i el Priorat, segons informa avui la policia de la Generalitat.

Els agents han detingut una dona i cinc homes, d’entre 20 i 56 anys, cinc espanyols i un de nacionalitat veneçolana, que durant l’últim quadrimestre del 2018 haurien comès més de 30 robatoris de cable telefònic valorat en 77.000 euros.

Els detinguts vivien als municipis tarragonins d’Els Arcs, Reus i Torredembarra i a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), tot i que actuaven de nit en zones rurals aïllades que havien reconegut prèviament sobre el terreny.

La policia autonòmica els va arrestar el dilluns 7 com a presumptes autors dels delictes de danys, desordres públics, robatori amb força i pertinença a grup criminal.

A una dotzena de municipis

Els investigadors de la comissaria de Reus van obrir el cas a finals de l’any passat, a l’haver-se produït 34 robatoris de cable telefònic a 12 municipis.

El 21 de desembre passat, una dotació policial va localitzar un vehicle carregat de cable telefònic a la carretera T-312 a Cambrils i la investigació va determinar que el cable procedia d’un robatori en un tram paral·lel a la carretera N-340 a Montroig del Camp.

Només un dia més tard, la Policia Local de Cambrils va rebre l’avís que a una masia hi cremava una foguera i, a l’arribar-hi, van veure una gran quantitat de cable telefònic cremat i que hi havia restes similars a un magatzem.

Presumptament, el grup triava el cable amb més quantitat de coure i mirava que el tall de la línia no afectés gaires abonats perquè no avisessin de seguida de la incidència.

Una vegada triada la zona, planificaven el robatori, el cometien a la nit, traslladaven el cable a la masia de Cambrils –propietat d’un d’ells–, el cremaven per eliminar el plàstic i el portaven a ferralleries, en ocasions amb tres vehicles diferents.

Els investigadors van poder acreditar que d’aquesta manera van vendre material valorat en 77.210 euros i que el perjudici per les reparacions ascendiria a 35.900 euros, a banda dels perjudicis als abonats afectats.

Quatre dels sis detinguts tenen antecedents policials per diferents delictes i dimarts el jutge els va deixar a tots en llibertat amb càrrecs.