cavalcada

Andoain denuncia "prejudicis xenòfobs" contra el Baltasar que va revelar als nens que els pares són els Reis

"Ens produeixen una gran tristesa i ens preocupen enormement", assenyala el consistori

y7ekg87gceo4ofe3 / periodico

L’ajuntament de la localitat guipuscoanad’Andoain  ha mostrat la seva "preocupació" davant de la "dimensió" que està adquirint la "polèmica" entorn de la cavalcada dels Reis Mags de dissabte passat a la localitat –en què el figurant que encarnava Baltasar "en un lapsus" va dir als nens presents en l’acte que els Reis són els pares– i els "prejudicis xenòfobs" sorgits com a conseqüència.

En un comunicat, el Consistori d’Andoain ha lamentat "el to i la direcció" de les crítiques abocades cap a Baltasar i ha assenyalat que "un lapsus que es produeix per no dominar una llengua, ha tingut un ressò inimaginable en el moment en què va passar".

"Ens produeixen una gran tristesa i ens preocupen enormement els prejudicis racials i xenòfobs que han predominat en molts comentaris de xarxes socials i diversos mitjans de comunicació", ha assenyalat el consistori.

En aquest sentit, ha defensat que Andoain és "un poble divers, que viu amb naturalitat la seva diversitat i pluralitat, i així vol continuar fent-ho també en el futur".

El consistori ha traslladat el seu "suport i solidaritat a la persona encarregada de fer la funció de Baltasar i a la seva família", mentre que ha agraït a l’escola La Salle-Berrozpe, encarregada d’organitzar la cavalcada, el fet de "portar any rere any la màgia dels Reis als nostres carrers".

"Una tasca que es fa gràcies a la feina voluntària de centenars de persones", ha destacat, i ha afegit que l’ajuntament espera que "d’ara endavant continuïn fent-ho amb la mateixa força i il·lusió".

Temes:

Els Reis Mags