heroi

Un jove marroquí s'enfila per un edifici per salvar una dona maltractada a Saragossa

Va veure des del carrer com el seu agressor provava d'escanyar-la amb la corda de la persiana

zaragoza / periodico

Un jove marroquí de 29 anyses va enfilar durant la tarda de dijous per la façana d’un edifici situat al carrer de Cinca de Saragossa perajudar una dona que demanava auxili des de la finestra del seu pis mentre era agredida per la seva parella, en un presumpte cas de violència domèstica.

Els fets van tenir lloc cap a les 17.30 hores, moment en què unes persones que transitaven pel carrer van observarla dona demanar auxili des del primer pis de l’immoble i a l’agressor provant d’escanyar-la amb la corda de la persiana, va informar l’Herald d’Aragó. Prèviament havien presenciat un forcejament davant de la vivenda de la parella, d’origen africà.

Mohamed Karzazi, el jove heroi resident en la zona, va explicar que al veure la dona es va enfilar amb rapidesa a la façana i es va servir d’un sortint i dels cables de la llum per arribar a la finestra, entrar a la vivenda i fer caure l’agressor. Alguns testimonis van relatar que va ascendir “com Spiderman”.

Mentre escalava a la vivenda, el jove, alertat prèviament pels crits de la dona i dels testimonis, va llançar sobre la vorera les claus de casa seva i la jaqueta, en què portava una cartera amb la seva documentació.

Posteriorment, després de l’alerta donada al 091 per un dels testimonis, va arribar una patrulla policial, que va detenir el sospitós per un presumpte delicte de maltractaments i va conduir la dona i un dels seus dos fills a un hospital.

En el seu testimoni al rotatiu, el jove va relatar que va quedar-se a la vivenda fins a l’arribada de la policia per protegir la víctima. Va agregar que al ser-li reclamada pels agents la documentació identificativa, els va indicar que es trobava a la jaqueta que havia llançat al carrer, i va afegir que al recollir-la va comprovar que la cartera havia sigut robada de la peça.

Anima a salvar vides

Ahir, en declaracions a EFE TV a la zona en la qual va tenir lloc l’esdeveniment, el jove ha animat a “salvar vides” si s’és en disposició de fer-ho.

“Sense pensar-ho”, es va enfilar per la façana i va entrar al domicili de la dona mentre el presumpte maltractador provava d’escanyar-la amb la corda de la persiana.

Karzazi, que fa que resideix a Espanya set anys i treballa en un bar del seu barri, no considera la seva acció com a una cosa excepcional, i es mostra convençut que altres persones “poden fer-ho, també tot i que els falta de vegades una mica de coratge”.

Desconcertat per l’interès dels mitjans de comunicació, el jove marroquí va expressar la seva confiança que altres persones anònimes ajudin a salvar vides.

“Qualsevol persona que pugui salvar una vida, si pot fer-ho, que ho faci”, va recalcar el jove, la capacitat del qual per fer justícia va tornar a posar en evidència ahir divendres al recuperar el trípode sostret a un càmera de televisió mentre prenia plans a la zona.

“He fet un volt pels carrers al meu cotxe, he avisat a la policia, i he pogut recuperar-lo”, va afegir.