Quaranta afectats per un brot de sarna a Sant Llorenç Savall

Des que es va tenir constància del diagnòstic, els treballadors del geriàtric estan de baixa i així continuaran fins que acabin el tractament

undefined6553214 barcelona 22 06 2007 un grupo de abuelos salen del geriat181119202143 / IMMA COY

Una vintena de treballadors i una vintena d’interns de la residència d’ancians pública de Sant Llorenç Savall (Barcelona) s’han vist afectats per un brot de sarna d’origen desconegut.

Segons han informat familiars dels interns i han confirmat fonts del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el brot es va detectar la setmana passada i ja s'han pres mesures profilàctiques per erradicar-lo.

Segons la Generalitat, es tracta d’una vintena de treballadors i una vintena d’usuaris, que entre dilluns i dimarts passat ja van rebre la primera fase del tractament i que entre demà i demà passat en rebran la segona i última fase.

Les mateixes fonts han assenyalat que des que es va tenir constància del diagnòstic, els treballadors del geriàtric estan de baixa i així continuaran fins que acabin el tractament.

Règim d’aïllament

Per la seva part, els residents afectats han sigut aïllats de la resta de jubilats per evitar contagis i també se’ls han restringit temporalment les visites.

La resta de personal i residents han seguit, des de dijous, un tractament preventiu; a més, una empresa especialitzada va netejar divendres passat a fons les habitacions i zones comunes de la residència geriàtrica pública.

Fonts del departament d’Assumptes Socials han assegurat que la confirmació del diagnòstic de sarna els va arribar el dia 13 a la tarda i en van informar al servei d’epidemiologia de Salut Pública de Catalunya perquè activés els protocols corresponents.

També van informar els sindicats dels treballadors i les famílies dels residents d’aquest geriàtric, que té una capacitat per a 180 persones i que el 2008 va ser reformada amb una inversió de més de 5 milions d’euros.

"S’ha prioritzat l’atenció directa i l’erradicació de la infecció del centre; quan s’hagi erradicat totalment s’estudiarà quin ha pogut ser l’origen", ha explicat a Efe una font del Departament d’Assumptes Socials.

Temes:

Sarna