LA PROTECCIÓ DE LA INFÀNCIA

Melilla qualifica d'"emergència social" el nombre de 'menes' a Espanya

Benestar Social afirma que estan arribant entre 13 i 14 nens cada dia, i tem un "efecte crida"

La reinstauració del servei militar obligatori al Marroc els està empenyent a creuar l'Estret

zentauroepp45147030 barcelona 21 09 2018 menores en una comisaria de los mossos180922180211

El conseller de Benestar Social de Melilla, Daniel Ventura (PP), ha qualificat com a "emergència social" l’alt nombre de menors estrangers no acompanyats (menes) a Espanya,menors estrangers no acompanyats (menes) tot i que dubta que les comunitats autònomes acceptin el repartiment de 3.700 menors censats en l’actualitat al país.

En declaracions als periodistes, Daniel Ventura ha posat l’exemple de Melilla, on assegura que "estan entrant entre 13 i 14 nens tots els dies; la majoria entren amb els seus pares, documentats, i aquests els abandonen a la ciutat".

El titular de Benestar Social ha explicat que "aquest divendres per exemple van entrar dos nens de 15 anys a la ciutat, plorant perquè els seus pares els havien obligat a venir a Melilla perquè pensaven que els anàvem a deixar de documentar".

Servei militar obligatori

Ventura ha assegurat que una les qüestions que estan influint en aquesta arribada de ‘menes’ més gran és l’anunci de la reinstauració del servei militar obligatori al Marroc, que "està empenyent també a molts menors a creuar irregularment cap a Melilla".

El conseller ha assegurat que és partidari de la política de repartiment dels menors per les diferents comunitats, però ha advertit que "un dels riscos d’aquesta mesura és l’efecte crida", un efecte que, segons ha admès, "ja existeix" si es tenen en compte les importants entrades que s’estan registrant.