Buscarà "consensos"

La Generalitat vol prohibir fumar als cotxes

Salut proposa ampliar el veto al tabac als voltants de centres esportius

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, ha defensat aquest dilluns que es prohibeixi fumar als cotxes, i ha anunciat que estan parlant amb els ajuntaments catalans perquè prohibeixin fumar en els perímetres a l’aire lliure al voltant dels centres esportius.

En declaracions a RAC-1, Guix ha assenyalat que "si la gent deixa de fumar al cotxe baixarà el nombre de fumadors", i a més ha argumentat que "des que agafes el cigarret fins que comences a fumar són quatre o cinc segons en què es perd el contacte visual amb la carretera".

Guix ha anunciat que Salut Pública vol "buscar consensos" per aconseguir que es prohibeixi fumar als cotxes i que vol que això sigui assumit "tant en la llei catalana d’addiccions com en la Direcció General de Trànsit. Ens agradaria atacar-lo per tots els costats".

"Encara hi ha molta gent fumant mentre condueix", ha alertat Guix.

Segons el secretari de Salut Pública, "el principal per a nosaltres és el tema de la salut: fumar en espais tancats i sobretot amb embarassades o nens és enormement perillós per a la salut".

"A més –ha agregat– hi ha tot el tema de seguretat. El fet d’agafar, encendre i fumar un cigarret és un risc importantíssim per a la circulació. De fet, ja està prohibit menjar i beure mentre es condueix".

Salut i seguretat

En aquest sentit, ha adduït que "es calcula que tot el procés des que agafes el cigarret fins que l’encens i comences a fumar són quatre o cinc segons en què es perd el contacte visual amb la carretera. A 100 per hora està calculat que són més de 100 metres en què el conductor no controla el que té al davant".

Guix també ha anunciat: "Estem fent coses progressives. Estem intentant també avançar en acords amb els ajuntaments per prohibir fumar en segons quins perímetres al voltant d’edificis tals com esportius tot i que siguin a l’aire lliure".

No obstant, ha reconegut que "és difícil que puguem entrar en l’àmbit domèstic. Només podem insistir en el risc que suposa per a les persones". 

Temes:

Tabac