A LES BALEARS

El cònsol britànic, sobre el 'balconing' dels seus compatriotes: "No solen viure en pisos amb balcó"

Lloyd Milen es queixa de l'alcohol barat i diu que allà "un gintònic té gust de tònica i aquí, de ginebra"

Turistes britànics recorren un transitat carrer de Punta Balena, a Magaluf, el mes de juliol passat. / JAIME REINA

"Els britànics no solen viure enpisos amb balcói potser no hi estan acostumats". Elcònsol general del Regne Unita Barcelona, Lloyd Milen, considera que el problema del ‘balconing’ es deu al fet que els britànics no estan acostumats a viure en residències amb balcó.

Segons Milen, que dona servei consular a les zones de Catalunya, l’Aragó, Andorra i Balears, aquest any no n’hi ha hagut cap cas. "Aquesta tendència dels joves tirant-se a la piscina s’ha acabat. No hi ha casos així. Els casos han sigut de caigudes de balcons, que és diferent. Es tracta decaigudes accidentals, tot i que és cert que hi ha hagut molts casos", explica en una entrevista al ‘Diario de Mallorca’. Aquest diplomàtic també assenyala l’alcohol baratcom a causa d’aquest fenomen. "Si van a Punta Ballena, en un carrer de 300 metres hi ha 113 caixers. Està dissenyat per treure diners de la gent", diu queixant-se.

"Un gintònic al Regne Unit té gust de tònica, a Espanya té gust de ginebra"

Lloyd Milen

Cònsol britànic a Barcelona

Finalment, fa una crida als seus compatriotes perquè moderin la ingesta d’alcohol. "Enviem el missatge que controlin el consum d’alcohol, perquè aquí les mides són diferents. Un gintònic al Regne Unit té gust de tònica; aquí, de ginebra", assegura.