A SÒRIA

13 anys de presó a un jove de 21 que va abusar d'una dona gran de 84 anys

El delinqüent es va enfilar fins al domicili de la víctima, ara ja morta, i la va sorprendre cridant "¡Vinc a violar-te!"

undefined18563142 mazo juez justicia180912173442

L’Audiència Provincial de Sòria ha condemnat a 13 anys i un dia de presó un jove de 21 anys, A. A., com a autor responsable d’un delicted’agressió sexual a unadona de 84 anys a San Pedro Manrique i per un delicte de violació de domicili.

Així mateix, la pena inclou 10 anys de llibertat vigilada i la prohibició d’aproximació, a menys de 500 metres, tant de familiars de la víctima, domicili, lloc de lleure, treball o qualsevol altre lloc d’ús freqüentat per aquests, així com prohibició de comunicar-se amb ells per un temps de 23 anys, a complir simultàniament amb la pena privativa de llibertat i de llibertat vigilada.

El processat, que es troba des del8 de febrer del 2017 en situació de presó provisional, abonarà les costes del procediment, incloses les de l’acusació particular i indemnitzarà els fills de la dona amb la quantitat de 80.000 euros. En el judici, el condemnat va reconèixer haver realitzat tots i cada un dels fets, en la seqüència descrita pelministeri fiscal en el seu escrit d’acusació. 

Antecedents

La sentència conclou que, a la matinada del 7 de febrer del 2017, el processat A. A., major d’edat i amb antecedents penals no computables, es va dirigir, tapant-se la cara amb un tapaboques, al domicili de la víctima, de 84 anys, on vivia sola, i va aconseguir accedir a l’interior escalant la paret, i llavors es va dirigir al dormitori on es trobava adormida en aquell moment.

Una vegada allà va encendre el llum i va despertar la dona, a qui es va adreçar en els següents termes: "¡Vinc a violar-te!" i ella, en estat de gran temor, va respondre amb crits desesperats demanant socors.

La sentència agrega que A.A va abusar d’ella mentre la dona li suplicava i pregava que parés. El condemnat va fer cas omís a les seves súpliques i va amenaçar amb matar-la.En un moment d’aquesta acció, que va durar dues hores, al processat li va caure el tapaboques amb què es cobria el rostre. Va ser llavors quan va tapar la cara de la dona amb el coixí per evitar ser reconegut, i això malgrat els crits d’ella advertint-lo que l’estava asfixiant.

No va ser fins a dues hores després quan el processat va abandonar el lloc dels fets, moment en què la víctima va trucar al servei mèdic 112 i a la Guàrdia Civil, i després d’això va ser conduïdaal servei d’Urgències de l’Hospital Santa Bárbara de Sòria, on se li van apreciar gran varietat de lesions de les quals va tardar a curar-se més d’un any, i va necessitar seguiment i tractament ginecològic i cures periòdiques en un centre de salut.

La víctima va ser valorada per la psicòloga del’Oficina d’Atenció a les Víctimes de Sòria i va ser diagnosticada de trastorn d’adaptació amb estat d’ànim deprimit. Arran de l’ocorregut, la dona patia insomni, inquietud nocturna i símptomes d’experimentació, disminució de gana i va necessitar tractament de psicoteràpia i psicofàrmacs. Els fàrmacs no van impedir la seva mort el 14 d’abril passat.