TEMPESTA APARATOSA

Els efectes del xàfec a Catalunya, en imatges

El 112 ha atès més de 383 trucades per inundacions i despreniments

zentauroepp44919487 una tienda afectada por la tormenta en raval barcelona 06 180906122606 / ASLI YARIMOGLU

El xàfec caigut aquesta matinada a Barcelona ha generat multitud de problemes, especialment a Barcelona, tot i que també ha afectat altres punts de la costa catalana. El telèfon d’emergències 112 ha rebut 383 trucades per 268 incidències per les fortes pluges durant la nit de dimecres i la matinada d’aquest dijous fins a les 8.00, ha informat Protecció Civil en un comunicat.

Des de la ciutat de Barcelona s’han fet el 76% de les trucades, 294, 276 de les quals s’han produït entre les 3.00 i les 5.30 de la matinada, en les hores de màxima intensitat de pluges.

La majoria d’avisos han sigut per inundacions de baixos, filtracions, risc estructural com ara despreniments de sostres i obstacles a la calçada i caiguda d’arbres pel fort vent, tot i que "cap d’aquestes incidències ha sigut de gravetat".

Bombers de Barcelona ha portat a terme un total de 180 sortides a la matinada des que s’ha activat el pla d’emergències municipal per inundacions a les 4.00 i fins a les 7.00, quan s’ha desactivat.

La majoria de sortides han sigut als barris barcelonins de Sants-Montjuïc, l’Eixample i Sant Martí, que és on més aigua s’ha recollit.

Bombers de la Generaltiat ha atès un total de 30 avisos relacionats amb la tempesta que ha caigut la nit de dimecres a dijous al litoral català.

Altres afectacions

Des de les 22.00 fins a les 08.00, Bombers de la Generalitat ha atès 30 avisos "relacionats amb les tempestes", 15 han sigut a l’Hospitalet de Llobregat i la majoria estan relacionades amb inundacions en baixos i carrers, retirada d’arbres i problemes elèctrics.

El Servei Català del Trànsit (STC) ha informat que entre les 3.00 i les 6.30 s’ha produït el tall de l’A-7 a l’Hospitalet de l’Infant en sentit sud.

Protecció Civil manté aquest dijous al matí l’Alerta del Pla Especial d’emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat) de manera preventiva fins a l’acabament de les incidències encara obertes.

Temes:

Pluges