DIRECTIVA DE LA UE

El conseller Calvet advoca per reduir impostos als que reciclin

L'objectiu del departament de Territori i Sostenibilitat és assolir les taxes del 60% el 2020

zentauroepp34396271 barcelona 21 6 2016 marisa lopez junto a vecinos en la c180828120038 / JULIO CARBO

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha advocat per reduir impostos als qui duguin a termebones pràctiques de reciclatge i selecció de residus, en un gest per assolir les taxes del 60% el 2020, com preveu una directiva de la UE. És a dir, premiar en lloc de penalitzar, com va planejar al principi la Generalitat.

En una entrevista a Europa Press, Calvet ha defensat portar ja aquest debat al si dels ajuntaments catalans, sense necessitat de fer-lo després de les eleccions municipals previstes per a la primavera del 2019.

Sobre aquesta qüestió, ha observat: "No hem de deixar de treballar mai, per tant, proposarem legislació general i mesures perquè els ajuntaments les acullin".

"Aquests consistoris que les acullin, tot i que estiguin en l’últim any de legislatura, estaran avançant cap a unes millors ciutats i un millor país", ha subratllat el titular de Territori, que ha defensat la importància de "començar a incentivar" el reciclatge i premiar els veïns que ho facin bé amb aquest tipus de mesures, a més de les campanyes de difusió.

Llei de residus

Igualment, abans de poder aplicar aquesta reducció d’impostos, dins de la futura llei de residus anunciada per la Generalitat per a aquest 2018, Calvet ha recordat que serà necessari poder aplicar mesures tecnològiques amb sistemes 'porta per porta' o 'smart'.

Amb una empremta digital de la família es pot controlar si es fa bé o no, i reduir taxes de residus i d’aigua, com estan fent ja alguns ajuntaments que l’apliquen als seus abocadors urbans.