NOU ESCÀNDOL

Arrestat un ex-alt càrrec de la Sanitat nord-americana per abús sexual

Tom Frieden va ser director del Centre de Control de les Malalties (CDC) fins l'any passat

zentauroepp44761902 new york ny august 24 tom frieden former director of th180824225534 / Drew Angerer

L’exdirector del Centre de Control i Prevenció de les Malalties (CDC) dels Estats Units, Tom Frieden, ha sigut arrestat aquest matí a Nova York per un presumpte delicte d’abús sexual. Frieden ha sigut detingut per la policia després de ser acusat d’assetjar i tocar-li el cul a una dona. “Ha sigut arrestat per tocaments forçosos, per abús sexual i assetjament, per tocar-li les natges sense el seu consentiment”,ha dit una portaveu policial.

L’expert en salut pública va dirigir el prestigiós CDC fins l’any passat, quan va ser substituït en el càrrec pel president Donald Trump i era actualment president de Resolve To Save Lives, una organització sense ànim de lucre dedicada a reforçar la sanitat pública arreu del món.

Sorpresa majúscula

Un portaveu de Frieden ha assenyalat que les al·legacions “no reflecteixen el seu comportament públic ni privat o els valors que ha defensat durant una vida de servei dedicada a millorar la sanitat arreu del món”. La notícia ha sorprès familiars i coneguts. Un d’ells ha afirmat que l’oenagé per a la qual treballa va dur a terme aquest mateix mes una investigació independent per determinar si hi havia algun tipus de denúncies de comportament inapropiat i no va trobar cap senyal preocupant.