Una altra vegada hospitalitzat

El Defensor del Pacient exigeix destitucions pel cas del jove de 385 quilos de pes

L'associació ha denunciat el trasllat amb camió del pacient quan va ser donat d'alta

obeso

L’associació El Defensor del Pacient ha sol·licitat la destitució "immediata" dels responsables de l’Hospital de Manises davant del "vergonyós circ" ocasionat al seu judici amb el trasllat del pacient Teo Rodríguez, que té obesitat mòrbida.

La família del jove valencià de 385 quilos ha denunciat l’hospital pel "risc" que va patir durant el seu trasllat en un camió després de rebre l’alta, mentre el centre hospitalari assegura que estan posant "tots els mitjans" per a un "cas excepcional".

A l’arribar a Turís, on resideix, Teo va començar a trobar-se malament, li va baixar la saturació d’oxigen i va tornar a patir una insuficiència respiratòria, per la qual cosa va haver de ser novament traslladat a l’Hospital de Manises, on es troba en aquests moments.

Fonts de la Conselleria de Sanitat han informat que el pacient es quedarà a l’Hospital de Manises fins que es trobi "una solució en la qual s’està treballant".

En aquest sentit, el Defensor del Pacient ha criticat en un comunicat "el sofriment gratuït" que l’hospital ha ocasionat al pacient i a la seva família i ha assegurat que "si ara miraculosament ja hi ha solució per a ell, abans també n’hi havia, entre d’altres haver-lo intervingut quan va arribar a 200 quilos".

Així mateix, l’associació recorda que "els pacients amb obesitat mòrbida aguanten una llista d’espera de sis anys, i alguns fins i tot s’arriben a suïcidar al no poder suportar la falta de qualitat de vida".