Fins ara la immensa majoria de les anomenades cerveses de marihuana que hi ha al mercat estaven elaborades a partir d’infusionar fulles de cànnabis al líquid o de barrejar el 'suc' d’ordi amb l’oli de la maria, però un laboratori d’Ontario, al Canadà, està disposat a anar més enllà i produir la primera cervesa de marihuana 100%, sense gluten, perquè estarà feta a partir de les tiges i les arrels del cànem. Tota una aposta per aprofitar que el país nord-americà s’afegirà a Holanda a partir del 17 d’octubre i legalitzarà aquesta droga per a finalitats recreatives.
Com explica 'The Guardian' en un extens reportatge, l’empresa
Province Brands vol entrar trepitjant fort en un negoci que s’espera que sigui multimilionari. Dooma Wendschuh, portaveu d’aquesta companyia, afirma en declaracions al diari britànic que al principi els van sorgir molts dubtes sobre si podrien tenir èxit amb l’invent. En les primeres proves, la cervesa de marihuana "tenia gust de bròcoli podrit", però amb l’ajuda d’un químic van trobar la combinació correcta de llúpol, aigua, llevat i cànnabis.
Durant el procés d’elaboració s’elimina l’alcohol i queda un beuratge de "sabor sec i menys dolç que un sabor típic de cervesa", afegeix Wendschuh a 'The Guardian'. "La cervesa et pega molt ràpid, la qual cosa no és habitual per a una marihuana comestible".