FALSIFICACIÓ DOCUMENTAL

Detingut un home a Lleida sense carnet per assumir 75 multes de trànsit

Els investigadors van constatar que, des de l'any 2015, un home havia sigut identificat com a conductor de 14 vehicles diferents implicats en 75 expedients sancionadors.

undefined41558065 barcelona 11 1 2018 barcelona fracasa en su lucha contra el180716172011 / JOAN CORTADELLAS

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres passat un home a Lleida per falsificació documental i defraudació a la Hisenda Pública, que suposadament s’ha responsabilitzat fraudulentament a 75 expedients sancionadors de trànsit a canvi de cobrar 50 euros per cada una de les multes.

L’home, de 64 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Lleida, va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte de falsificació documental i defraudació a la Hisenda Pública. Pel que sembla, oferia la seva identitat a conductors que havien rebut multes de trànsit per posteriorment declarar-se insolvent i no pagar la multa a canvi de cobrar 50 euros. 

Assumia les multes i es declarava insolvent

La detenció és el resultat d’una investigació iniciada a finals del mes d’abril passat després de tenir coneixement que els titulars de diferents vehicles, que havien sigut denunciats per infraccions de trànsit, havien identificat la mateixa persona com a conductor en el moment de la infracció. Després de declarar davant dels Mossos va quedar en llibertat amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerit, ha informat aquest dilluns en un comunicat la policia catalana.

Els investigadors van constatar que, des de l’any 2015, un home havia sigut identificat com a conductor de 14 vehicles diferents implicats en 75 expedients sancionadors.

De la investigació se’n desprèn que el detingut, que era insolvent i no disposava de permís de conduir per falta de punts, va estar actuant en connivència i de manera reiterada amb diverses empreses. Amb aquest mètode, les empreses evitaven la sanció i les conseqüències administratives i, a canvi, el detingut rebia una compensació econòmica d’uns 50 euros per assumir la responsabilitat de la infracció.