Acomiadada per ballar "amb una envejable agilitat" mentre estava de baixa

El jutjat va declarar procedent el seu acomiadament per haver trencat "els valors essencials del contracte"

murcia

El Tribunal Superior de Justícia de Múrcia ha desestimat el recurs presentat per una cambrera contra la sentència d’un jutjat que va declarar procedent el seu acomiadament a l’haver sigut descoberta "ballant amb una envejable agilitat" i amb moviments bruscos de columna quan estava de baixa laboral per una contractura.

La sentència ha donat una especial importància a un vídeo captat en un local de lleure de Torre Pacheco (Múrcia), on la demandant anava assíduament a les nits.

L’autor del vídeo, que va declarar com a testimoni en el judici per acomiadament entaulat per la treballadora, va exposar que un mes abans també l’havia vist al mateix lloc "ballant fins i tot amb moviments més bruscos".

D’acord amb la Sala Social del TSJM, que té com a ponent al magistrat Manuel Rodríguez, l’ara apel·lant havia sigut diagnosticada d’una contractura muscular dorsal i d’una malaltia pelviana inflamatòria.

I afegeix que, malgrat estar de baixa per aquestes malalties, anava al local a ballar, "movent-se amb total normalitat", uns comportaments que –segons el TSJM– demostren que estava recuperada, per la qual cosa s’havia d’haver reincorporat a la feina.

Al no haver-ho fet així, afegeix, "la demandant va trencar els valors essencials del contracte, basats en la bona fe i mútua confiança entre ocupador i treballadora."

La sentència conclou que l’acomiadament és procedent, ja que l’actuació de la treballadora va ser greu i culpable, "per l’evident i deliberades voluntarietat amb què va actuar".