Reacció

Pérez-Reverte amenaça de deixar la RAE si aquesta revisa la Constitució per adequar-la a un llenguatge inclusiu

El Govern ha encarregat un estudi per millorar la perspectiva de gènere en la Constitució

GRA226. MADRID, 19/10/2016.- El escritor y académico Arturo Pérez-Reverte, durante el encuentro con Efe con motivo de la presentación de Falcó, su nueva novela, en la que da un paso más en su carrera para meterse en un lugar en el que no había estado, la Europa convulsa de los años 30 y 40 del siglo XX, con espías, luchas de poder, traiciones, violencia y lado oscuro. EFE/Sergio Barrenechea / Sergio Barrenechea (EFE)

El polèmic escriptor i acadèmic Arturo Pérez-Reverte ha assegurat a un usuari a través del seu compte de Twitter que deixarà la RAE si s’arriba a modificar la Constitució espanyola per adequar-la al llenguatge inclusiu, tal com ha sol·licitat a la institució la vicepresidenta del Govern i ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo"Té vostè la meva paraula" ha respost a un tuitaire que protestava per aquesta decisió i augurava que només l’escriptor seria l’únic a marxar "donant un sonor cop de porta".

Dimarts Calvo va anunciar que havia encarregat un informe a la RAE per millorar la perspectiva de gènere en la Constitució. "Tenim una Constitució en masculí, de "ministres i diputats, que es correspon a fa 40 anys". "Parlar en masculí trasllada al cervell només imatges masculines", va sentenciar.