Toros de Núñez del Cuvillo

Emocionant i vistós cinquè 'encierro' de Sant Fermí

La carrera s'ha allargat 2 minuts i 50 segons per un toro que s'ha quedat endarrerit

Revellers sprint in front of bulls during the fifth running of the bulls of the San Fermin festival in Pamplona, Spain, July 11, 2018. REUTERS/Susana Vera / SUSANA VERA (REUTERS)

El cinquè ‘encierro’ de Sant Fermí 2018 amb toros de la ramaderia gaditana de Núñez del Cuvillo ha resultat emocionant i vistós amb buits entre els animals, que han fet el recorregut estirats, sense que, pel que sembla, cap corredor hagi rebut cap cornada.

El primer comunicat mèdic facilitat des del servei d’Urgències del Complex Hospitalari de Navarra informa de tres traslladats per contusions i traumatismes.

La carrera s’ha allargat 2 minuts i 50 segons per un toro que s’ha quedat endarrerit al final i que s’ha resistit a entrar als corrals, la qual cosa ha obligat a intervenir els dobladors, la tasca dels quals ha resultat aquest matí imprescindible per evitar qualsevol contratemps de més consideració.

La manada ha partit agrupada des dels corrals de Santo Domingo amb un toro negre al costat del cabestre de cap des dels primers metres, un brau que al contactar amb els corredors no ha deixat de mirar-los, però sense anar contra ells.

La torada ha arribat molt veloç a la plaça Consistorial, on ja ha pres el lideratge un toro groguenc, que ha completat la carrera avançat al grup i separat uns metres dels seus germans.

Lluïment davant les astes

Tot el grup ha salvat sense més complicacions el revolt d’Estafeta, on, no obstant, la velocitat d’un dels mansos ha superat un altre dels toros i li ha passat per damunt, tot i que sense fer que caigués al costat d’un grup de mossos que havien ensopegat prèviament i havien format un petit munt als primers metres d’aquest carrer.

El buit obert pel toro groguenc ha propiciat l’aparició de buits que han permès als corredors lluir-se davant les astes.

Al final de l’Estafeta, el toro que obria l’‘encierro’ ha ensopegat, però no ha arribat a caure, creant moments de tensió entre els nombrosos mossos que se solen donar cita en aquest últim tram de la carrera.

A la zona de Telefónica, molt freqüentada aquest matí, s’han produït caigudes de corredors a la part dreta de la tanca, tot i que la noblesa dels toros ha fet que no se n’adonessin i continuessin el camí.

Igualment, han ensopegat tres toros en aquest lloc i si bé dos han tornat ràpidament a la carrera, a un de pelatge castany li ha costat una mica més aixecar-se, fet que l’ha deixat endarrerit, i així mentre els seus germans entraven als corrals sense dificultats, aquest ha passejat despistat per la plaça.

Allà els dobladors s’han hagut d’escarrassar per reconduir-lo i portar-lo al corral. 

Temes:

Sant Fermí