ESCÀNDOL SEXUAL

Un any d'arrest domiciliari per a l'arquebisbe australià que va encobrir abusos a menors

Philip Wilson és el catòlic de més rang condemnat per intentar silenciar casos de pederàstia

zentauroepp44121324 new newcastle australia 03 07 2018 el arzobispo philip 180703085257 / DARREN PATEMAN

Philip Wilson, un arquebisbe australià, ha sigut sentenciat aquest dimarts a 12 mesos d’arrest domiciliari per encobrir abusos sexuals a menors a càrrec d’un sacerdot, i es converteix, així, en el catòlic de més rang al món que és sentenciat per aquesta acusació.

El magistrat Robert Stone ha dictaminat que Wilson, de 67 anys, pot ser que pugui optar a la llibertat condicional després de sis mesos, segons ha informat la cadena australiana ABC.

En la seva sentència, Stone ha afirmat que Wilson, l’arquebisbe d’Adelaida,no ha mostrat "remordiment o penediment".

Wilson va ser declarat culpable el maig per encobrir un delicte greument imputable del sacerdot James Fletcher després que en fos informat el 1976, quan era assistent d’un rector a l’estat de Nova Gal·les.

Investigació de cinc anys

L’any passat, Austràlia va tancar una investigació de cinc anys designada pel Govern sobre l’abús sexual infantil en esglésies i altres institucions, enmig d’acusacions a tot el món que les esglésies havien protegit els sacerdots pederastes movent-los de parròquia en parròquia.

La investigació va determinar queel 7% dels sacerdots catòlics que treballaven a Austràlia entre el 1950 i el 2010 havien sigut acusats de delictes sexuals contra nens i que gairebé 1.100 persones havien presentat demandes d’agressió sexual infantil contra l’Església anglicana durant 35 anys.