Crisi migratòria

Ascendeixen a 432 els immigrants rescatats a l'estret de Gibraltar

Les arribades d'embarcacions se succeeixen als ports gaditans de Barbate, Tarifa i Algesires

zentauroepp43967638 libia inmigrantes180625161439

Efectius de Salvament Marítim i Guàrdia Civil han rescatat un total de 432 persones aquest dilluns en aigües de l’estret de Gibraltar a bord de 19 pasteres, que han sigut traslladats als ports gaditans de Barbate i Tarifa. Fonts del dispositiu han explicat que la Guàrdia Civil ha localitzat aquesta matinada una pastera amb 55 immigrants d’origen magribí a quatre milles del cap Trafalgar.

En aquesta pastera viatjaven dues dones i 24 menors, entre ells dues nenes, que han sigut traslladats al port de Barbate, on quatre dels immigrants han sigut atesos i a dos els han traslladat a un hospital. També de matinada, la ‘Guardamar Concepción Arenal’ ha rescatat 55 immigrants, tres de les quals dones, d’origen magribí, a quatre milles de Barbate.

Poc després, a sis milles d’aquesta localitat, aquesta mateixa embarcació ha localitzat una altra pastera amb 17 tripulants, un dels quals era dona, que també han sigut rescatats i traslladats al port gadità.

Per la seva banda, la ‘Salvamar Arcturus’ ha localitzat quatre pasteres entre les 6.30 i les 7.15 hores, entre 13,5 i 17,5 milles al sud-oest de Tarifa, al port de la qual ha traslladat un total de 34 immigrants subsaharians, 31 homes i tres dones.

Posteriorment, aquesta mateixa embarcació ha rescatat una altra pastera amb un total de 50 immigrants a bord i els ha desembarcat aTarifa. La ‘Salvamar Atria’ ha localitzat aquest matí quatre pasteres al sud-oest de Tarifa, al port de la qual ha traslladat els 21 immigrants que hi anaven.

Aquesta embarcació s’ha ocupat després del rescat de 44 immigrants més que viatjaven a bord d’una pastera. El vaixell ‘Luz de Mar’ ha localitzat dues embarcacions amb un total de 82 persones a bord, 34 en una i 48 a l’altra. A més, la ‘Salvamar Denébola’ s’ha ocupat de rescatar quatre pasteres amb un total de 74 immigrants, 37 en la primera, 25 entre les dues següents i l’última amb 12 tripulants.

Salvament Marítim manté actiu un dispositiu de recerca a l’Estret davant la possibilitat de localitzar més pasteres.