A LES XARXES SOCIALS

La víctima de 'La manada' denuncia davant del jutge la filtració de les seves dades

Els advocats de la noia ampliaran la denúncia quan rebin l'informe de la policia sobre els comptes de xarxes socials que van publicar les dades

zentauroepp43084408 manada180501181647

Els advocats de la víctima de 'La manada’ han presentatal jutjat número 30 de Madrid una denúncia per presumptes delictes d’amenaces i contra la intimitat de la noia madrilenya a mitjans de comunicació digitals i xarxes socials.

El dia 26 d’abril es va enviar per correu electrònic als mitjans de comunicació la sentència que va condemnar a nou anys de presó els membres de 'La manada’, en el qual s’havien esborrat les dades personals de la víctima. Però no es va eliminar al marge del document un codi que va permetre accedir al document original al web del Govern de Navarra.

Nom i fotos de la noia

Aquestes dades personals de la jove madrilenya, com el seu nom i cognoms o la seva direcció, van ser publicades en alguns mitjans digitals i a les xarxes socials, en què a més s’han pogut veure fotos de la noia, una imatge del seu DNI i fins i tot captures del vídeo gravat durant els fets.

L’advocat Miguel Ángel Morán ha comentat a Efe que, a més, quan rebin, per part de la unitat de ciberdelinqüència de la Policia Nacional, l’informe sobre les pàgines i xarxes socials en què s’ha publicat aquesta informació, es presentarà una ampliació a la denúncia.

'La Tribuna de Cartagena'

En aquesta ampliació de la denúncia, ha apuntat, s’inclourà previsiblement l’editorial publicat pel mitjà digital 'La Tribuna de Cartagena' titulat "Jo no et crec" i dirigit a la víctima de 'La manada’, en el qual es realitzen afirmacions com "no et vas posar a córrer ni vas demanar auxili perquè anaves al que anaves, a marcar-te una passada d’orgia i desenfrenament amb cinc desconeguts."

"La teva denúncia falsa és un insult a les dones que de veritat han estat violades", reflecteix l’editorial, que considera que aquesta "farsa" és "una bufetada als centenars de dones que diuen NO".