Adeu als dimonis

El Vaticà obre un curs d'exorcisme per telèfon

L'Església catòlica diu que s'ha disparat la demanda d'aquest tipus de ritu

exorcismo

Des d'aquest dilluns, més de 200 catòlics, molts d'ells sacerdots, assisteixen a Roma a un curs d'una setmana de durada en què aprendran a expulsar dimonis que hagin pres possessió d'alguna persona, feina que es pot complir fins i tot per telèfon mòbil.

Les classes inclouen matèries dispars: des d'"artesania a l'Àfrica" fins a "com diferenciar entre possessió demoníaca i malaltia mental", a més d'una guia "pas a pas" per expulsar dimonis. El curs s'ofereix en moments en què s'ha disparat la demanda d'exorcismes.

Ernest Simoni, cardenal d'Albània, va explicar durant la primera sessió com exorcitzar a través del telèfon i com llegir les oracions d'exorcisme en llatí de manera similar a si es complís el ritu en persona.

Funcionaris de l'Església catòlica van indicar que el nombre de possessions diabòliques registrades va en augment, tot i que no van oferir xifres oficials.

El pare Benigno Palilla, exorcista de la diòcesi de Palerm, va declarar al febrer a Ràdio Vaticà que ha fet uns 50 exorcismes en els últims dos anys i mig.

El curs, dirigit a exorcistes llicenciats, teòlegs, psicòlegs, metges, criminòlegs i historiadors de l'Església, està obert, a més, al públic en general.

Entre els estudiants hi ha unes quantes dotzenes de dones, que rebran un certificat però no autorització per realitzar exorcismes. Només els sacerdots els poden portar a terme, i amb el permís del seu bisbe o amb una llicència especial.