DESTACATS DEL DIA

Espanya, líder en desigualtat i altres notícies del dia, en un minut

Una dona amb un dels seus fills, víctimes de la pobresa energètica, al seu pis de Barcelona. / CARLOS MONTANYES

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) Espanya, l'antiparadís social. El 28% de la població està en risc de pobresa, amb greus conseqüències en educació, salut i vivenda. EL PERIÓDICO analitza i posa cara als efectes del deteriorament de l'Estat del benestar.

2) La fiscalia aclareix que la immunitat no evitarà la presó a Puigdemont. Recorda que l'expresident està "fugit" i "persisteix en el seu pla delictiu", i es remet a la jurisprudència constitucional per afirmar que la immunitat parlamentària no és impunitat.

acn / bERNAT VILARO / Carles Puigdemont i Toni Comín, a Brussel·les. /

3) L'exministre Jorge Fernández Díaz, hospitalitzat. L'extitular d'Interior va patir un infart divendres passat que va obligar a ingressar-lo a l'Hospital La Princesa, a Madrid. Fonts pròximes a l'exministre afirmen que està estable.

Jorge Fernández Díaz, el maig del 2016. / EFE / KIKO HUESCA

4) Els científics volen salvar el cacau amb una modificació genètica. Un projecte finançat per la xocolatera Mars planteja "editar-ne" l'ADN per protegir-lo d'una malaltia. El cultiu de la planta també afronta un futur crític pels efectes de l'escalfament global a l'Àfrica.

Un home mostra unes llavors de cacau seques a Nicaragua. / EFE/ JORGE TORRES

5) Carlos Sainz: "Més que la victòria, m'encanta seguir sent ràpid als 55". Entrevista amb el pilot després de sumar el segon Dakar.