Els Jordis i Forn reneguen de la via unilateral i altres notícies del dia, en un minut

Els Jordis, dirigents de l’ANC i Òmnium Cultural, i l’exconseller Joaquim Forn demanen al jutge la seva excarceració. / periodico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui:

1) Forn i els Jordis es desmarquen davant el jutge de la 'via Puigdemont'. Els imputats diuen ara que el referèndum de l'1-O "no tenia valor legal" i reneguen de la via unilateral.

2) Trump anomena "forats de merda" el Salvador i Haití. El president dels EUA suggereix que prefereix immigrants de Noruega que de certs països centreamericans i africans.

AFP / NICHOLAS KAMm / Donald Trump. / 

3) El cotxe guanya la batalla a Barcelona. L'ús del vehicle privat creix per tercer any consecutiu malgrat que hauria de caure un 21%.

4) El violador de Llavaneres no coneixia la seva víctima. Les primeres investigacions no concorden amb el perfil d'un agressor en sèrie que actuï amb planificació.

Retrat robot del violador de Llavaneres. / ACN

5) El Barça passa a quarts amb un festival davant el Celta (5-0). L'equip de Valverde desarbora el quadro viguès amb quatre gols en mitja hora i un ritme imparable de joc, el millor de la temporada. Per la seva part, l'Espanyol aconsegueix una remuntada i es classifica després de vèncer per 0-2 el Llevant.

Alba, Messi i Suárez s'abracen després d'un dels gols. / JORDI COTRINA