PREVISIÓ

Gairebé tot Espanya en alerta per nevades, allaus, pluges i mala mar

A Catalunya, Barcelona, Girona i Lleida estan en alerta groga per nevades i per pluja i tempestes

getthumbsbyfilename

Un total de 37 províncies estan aquest diumenge en alerta taronja groga per risc de nevadesallaus, fenòmens costaners, tempestespluja vent, segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia per a un diumenge en què destaca l'avís per nevades a totes les províncies de Castella i Lleó, on diverses famílies han passat la nit al cotxe a l'AP-6 atrapades per la neu.AP-6 

Amb les alertes taronges hi ha un risc meteorològic important en fenòmens meteorològics no habituals i amb cert grau de perill per a les activitats usuals, mentre que amb la groga no hi ha risc meteorològic per a la població en general, encara que sí que n'hi ha per a alguna activitat concreta.

A Galícia, a la Corunya, Lugo i Pontevedra hi ha alerta groga per risc important de fenòmens costaners, i a Cantàbria tenen alerta taronja per nevades i groga per fenòmens costaners.

Biscaia i Guipúscoa, a el País Basc, estan en alerta groga per fenòmens costaners.

Les províncies d'Osca, Terol i Saragossa, a Aragó, estan en alerta groga per risc de nevades i allaus.

A Catalunya, Barcelona, Girona i Lleida estan en alerta groga per nevades. En les dues primeres també hi ha risc per pluges i tempestes.

A Castella i Lleó, Àvila, Burgos, Lleó, Segòvia, Salamanca i Sòria tenen alerta taronja per risc de nevades, de nivell groc a Palència i Valladolid. A Lleó i Palència s'hi suma un avís groc per vent.

La Comunitat de Madrid també està avui en alerta taronja per nevades.

Més al sud, a Castella-la Manxa, Conca, Guadalajara i Toledo estan en alerta taronja per nevades; i Albacete i Ciudad Real estan en groga també per la neu.

A Andalusia, Jaén té avís groc per neu, i Granada, del mateix nivell, per baixes temperatures.

A les Canàries, Fuerteventura, Gran Canària, La Gomera, Lanzarote, La Palma i Tenerife estan en alerta groga o taronja per vent i fenòmens costaners.