Marxa enrere

Màlaga retira les multes pels entrenaments sorollosos de bàsquet

Aquest dimecres firmarà el conveni amb la Junta d'Andalusia per acabar amb el problema

zentauroepp27110113 baloncesto malaga171207174719 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

L'alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre, ha anunciat que, després d'analitzar els recursos que va plantejar la Junta per les sancions a dos centres escolars per soroll en activitats esportives extraescolars, s'arxivaran aquestes sancions i confia que aquest dimecres firmarà el conveni que resolgui aquest problema del bàsquet de base.

De la Torre va afirmar aquest dimarts als periodistes que tenen el camí "net" per a la firma del conveni i que "ho volen fer com més aviat millor; esperem que sigui demà a la tarda", va precisar.

L'alcalde va afegir que han de "ser positius, de manera que l'afició del bàsquet i els nois que el practiquen trobin les millors condicions a Màlaga per poder-ho fer".

Queixes veïnals

A aquest respecte, va indicar que no s'ha d'oblidar que "hi ha hagut denúncies per part dels veïns, que han arribat al Defensor del Poble, que ens ha instat a buscar una solució".

Per la seva part, la consellera d'Educació de la Junta d'Andalusia, Sonia Gaya, ha explicat que el seu departament "segueix treballant" per a la firma d'un conveni amb l'Ajuntament de Màlaga "similar" al que ja existeix en altres capitals sobre les activitats extraescolars i en el cas de Màlaga perquè es pugui entrenar fins a les 22.00 hores.

L'acord inicial es va veure trencat arran de la notificació de les esmentades multes de 12.000 euros cada una als centres Revello de Toro i Lex Flavia, després de les denúncies de veïns que es queixaven del soroll, mesura que a més inclou que els equips cessin en la seva activitat, encara que aquest expedient ara també quedarà arxivat.

Manifestació

L'anomenada "crisi del soroll" sorgeix pel desacord entre la Junta i l'Ajuntament malagueny per firmar un conveni que permeti a aquests clubs afectats una ampliació en l'horari d'ús de les instal·lacions educatives fins a les deu de la nit i no només fins a les vuit del vespre, com passa ara.

En protesta pels impediments que pateixen els equips per entrenar-se a causa del límit horari imposat a les escoles i els instituts, els clubs de bàsquet base de Màlaga han acordat manifestar-se dissabte que ve i paralitzar aquest dia 300 partits de competicions federades.