CONTROL D'EMISSIONS

La DGT deixa d'enviar el seu distintiu ambiental, que vendrà Correus a 5 euros

Més de 14 milions de conductors no han rebut el distintiu

El control de trànsit contaminant a BCN es basa en l'adhesiu

zentauroepp41198395 etiquetas medioambientales de la dgt171205151637

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha deixat d'enviar els distintius ambientals que etiqueten els vehicles en funció de les seves emissions, i per això els conductors que els vulguin obtenirhauran d'anar a una oficina de Correus provincial i abonar 5 euros.

Aquest adhesiu, la col·locació al parabrisa del qual resultarà clau quan s'apliquin les mesures de reducció del trànsit per contaminació a Barcelona, s'ha enviat des de mitjans del 2016 a uns 4,3 milions de conductors, ha explicat a Efe un portaveu de la DGT.

Actualment, el parc automobilístic espanyol el componen 34.892.479 vehicles, segons dades de la Direcció General de Trànsit a 1 de desembre d'aquest any, cosa que suposa que més de 14 milions de conductors no l'han rebut.

A aquesta xifra s'hi han de sumar 16,3 milions de vehicles que, per les seves emissions, han quedat fora de la catalogació de Trànsit.

La Guàrdia Urbana i els adhesius

El final dels enviaments del distintiu ambiental ha coincidit amb l'anunci de l'Ajuntament de Barcelona de restringir, des de l'1 de desembre, l'accés a determinades zones del centre de la ciutat als vehicles més contaminants.

El control que ha previst és visual, per la qual cosa la Guàrdia Urbana es limitarà a comprovar l'adhesiu col·locat a qualsevol lloc visible del vehicle.

Per als que no en tinguin i els correspongui s'han habilitat fins al 15 de desembre 30 oficines de correus a Catalunya per a la seva obtenció.

A partir del 15 de desembre, s'ampliarà l'oferta de centres catalans de Correus fins als 70 i s'estendrà a les oficines principals de cada província espanyola.

Actualment, a la província de Barcelona hi ha 1.677.408 vehicles (el 42,9 % del parc total automobilístic) que no estan contemplats en la classificació 0, ECO, B i C