METEOROLOGIA

L'alerta per fred a Catalunya durarà fins dimarts

Les temperatures baixes es mantindran tota la setmana

zentauroepp41176126 imatge general de l estaci d espot amb els primers esquiado171204085654 / Imatge cedida per l estacio d Espot

La Generalitat ha activat en alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per onada de fred perquè es preveuen temperatures especialment baixes d'aquest dilluns a la matinada per tercer dia consecutiu, i es preveu que segueixi així tota la setmana.

L'onada de fred afecta tot Catalunya, però especialment les comarques interiors i sobretot el Bages, la Noguera, el Solsonès i el Vallès, segons un comunicat de la Generalitat.

Però a les zones del litoral -fonamentalment a les Terres de l'Ebre i Barcelona- no hi haurà temperatures mínimes molt més baixes de les habituals.

Les mínimes durant aquest dilluns a la matinada han arribat als -11,4ºC a Prades (Baix Camp), -10,1ºC a Das (Cerdanya), -9,9ºC a Guixers-Valls (Solsonès) i al voltant de 0ºC també en poblacions de la Noguera com Oliola i Baldomar. 

L'alerta per vent i per neu a les cotes baixes, en canvi, s'ha donat per acabada. 

Protecció Civil reclama precaució per la possibilitat de plaques de gel a la calçada, especialment a primera hora del matí i a les zones on les temperatures són més baixes. També s'ha de preveure la possibilitat de congelació de les canonades d'aigua.

Temes:

Tardor Fred