SE CELEBRA A MADRID

Ajornada la vuitena Gala Sida per la situació "d'incertesa" del país

Així ho acorden la fundació contra aquesta malaltia, Cifuentes i el director, Miguel Bosé

La campanya d'aquest any porta el títol 'Parlem de la sida'

Zipi (EFE)

La vuitena edició de la Gala Sida, que s'havia de celebrar el 29 de novembre al WiZink Center de Madrid, ha sigut posposada "donada la situació excepcional i d'incertesa que viu el país". Així ho han acordat la Fundació Lluita contra la Sida juntament amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i el director de la Gala Sida, Miguel Bosé.

La Gala Sida va néixer a Barcelona, on va celebrar sis edicions, i aquest any s'havia de fer per segona vegada a Madrid. És un esdeveniment solidari que compta amb el suport de moltes empreses, institucions, mitjans de comunicació, societat civil i celebritats, i té com a objectiu recaptar fons per als projectes d'investigació de la fundació centrats en l'erradicació del VIH i la curació de la sida. 

A principis de juliol, la Gala va ser presentada a la Casa de Correus pel doctor Bonaventura Clotet, president de la Fundació Lluita contra la Sida juntament amb Cifuentes, Bosé i la que seria padrina d'aquesta edició, Mónica Naranjo.

Les set edicions anteriors de la Gala Sida han aconseguit crear una xarxa solidària amb personalitats de diferents àmbits i amb aquesta també es busca la conscienciació sobre la gravetat d'un problema que afecta cada vegada més els joves i que ha situat Espanya com el primer en nombre d'infeccions dins de l'Europa Occidental, malgrat que està a l'avantguarda de la investigació sobre la sida.

La Gala estaria presentada per Boris Izaguirre, amb Laura Sánchez com a conductora de l''streaming' que retransmetria l'arribada dels convidats a l'alfombra vermella.

La campanya d'aquest any proposa que s'ha de "tornar a parlar de la sida", perquè és "un problema social que afecta a tothom, perquè els més joves no saben res sobre aquesta malaltia, perquè s'ha de perdre la por a fer-se les proves, perquè Espanya és líder en investigació, però també en noves infeccions a l'Europa Occidental i perquè la crueltat d'aquesta malaltia en altres llocs del món no es pot seguir tolerant".

Per això la campanya d'aquest any porta el títol 'Parlem de la sida' i el 'claim' 'Uneix-te a la lluita', amb què volen convidar a tothom a participar-hi parlant de la sida i fent aportacions econòmiques.