Negociació

El permís de paternitat, a un pas d'ampliar-se a cinc setmanes des del gener del 2018

La mesura és una de les premisses de Ciutadans per recolzar els pressupostos

abertran6119692 valencia 4 4 07 ley de igualdad javier y juan jose los pr170922084239 / MIGUEL LORENZO

Ciutadans ha acordat amb el PP, en el marc de les negociacions dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a l'any que ve, ampliar una setmana més, fins a sumar-ne cinc, els permisos de paternitat a partir del gener del 2018. La mesura suposa un nou avanç en un assumpte en què encara queda un llarg camí per recórrer.

"Hem aconseguit ampliar a cinc setmanes el permís de paternitat", ha celebrat davant els mitjans el president de la formació taronja, Albert Rivera, que ha apuntat que, amb aquesta ampliació de baixa per naixement d'un nou fill, els dos progenitors sumaran en conjunt 21 setmanes de permís.

Serà el segon any consecutiu que s'amplia aquesta baixa paternal, ja que el gener del 2017 se'n va doblar el període -de dues setmanes a un mes-, també per exigència de Ciutadans al PP, com a condició per donar-los el seu suport en el tràmit dels PGE.

"A poc a poc equipararem els permisos de paternitat", ha apuntat Rivera en declaracions recollides per Europa Press, que ha assenyalat la intenció del seu partit que homes i dones acabin tenint el mateix període de baixa. Al seu parer, aquesta mesura permetrà que les dones puguin treballar i compaginar l'atenció del nadó amb les seves parelles i també fomentar la natalitat "en un país amb les pensions en fallida".

"Si aquests pressupostos entren en vigor, si s'aproven en temps i forma, la previsió és que aquest augment d'una setmana del permís de paternitat entri en vigor l'1 de gener del 2018", ha insistit el líder de Ciutadans, que ha recordat que, per ara, l'acord entre la formació taronja i el PP no permet l'aprovació dels Pressupostos.