Les pluges es mantenen a Catalunya però baixa l'alerta

Salvament Marítim busca dues persones desaparegudes a la platja de Cambrils

Aquest divendres s'esperen també precipitacions però no amb la intensitat de dijous

zentauroepp39600564 barcelona 08 08 2017 barcelona dia tormentoso sobre la ciuda170831090552 / RICARD CUGAT

La Generalitat ha donat per finalitzada aquest matí l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat) una vegada ha passat el front de pluges que fins a la matinada d'aquest divendres ha afectat diverses zones de Catalunya, especialment el Camp de Tarragona, on a Salou ha provocat inundacions.

El front de pluges intenses va tenir especial incidència a la costa central dijous al migdia i a la costa tarragonina a la nit. 

Salvament Marítim busca, des d'ahir a la nit a les 23 hores, dos nedadors que segons sembla van entrar en una platja de Cambrils i no haurien sortit. Un helicòpter va pentinar la zona amb l'ajuda de diverses patrulles de la Policia Local del municipi -concretament, a la platja de l'Ardiaca i a la Punta de la Riera de Riudecanyes de Cambrils. 

Els banyistes van entrar a l'aigua abans que comencés la tempesta, però no havien tornat a la costa.

Aquest divendres encara hi pot haver pluges intenses en algun moment i s'ha de mantenir la precaució.

El front d'ahir va provocar algunes incidències, malgrat que cap va tenir caràcter greu ni va provocar ferits, sinó que principalment han sigut per problemes de trànsit i d'acumulació d'aigua en baixos o grans bassals i caiguda de branques a la via pública.

151 trucades

El telèfon d'emergències 112 de Catalunya va atendre un total de 151 trucades relacionades amb 91 incidències causades per la pluja, la majoria corresponents al Barcelonès i Baix Llobregat durant el matí, i a partir de les 21.00 hores, al Tarragonès i Baix Camp.

Les localitats que van generar més trucades al 112 van ser Barcelona, Salou, l'Hospitalet de Llobregat, Viladecans i Tarragona. Es van produir 47 incidents a les comarques de Barcelona i 42 a les de Tarragona. 

La circulació de trens entre Tarragona i Salou es va veure interrompuda per acumulació d'aigua a les vies en el moment de màxima intensitat de la pluja, entre les 21.30 i les 23.15 hores, i quatre trens es van quedar a les estacions de Tarragona i Salou fins que es va normalitzar la situació.

Aproximadament la meitat dels incidents van ser derivats a les policies locals i els Mossos d'Esquadra per afectacions al trànsit, i l'altra meitat a Bombers de Barcelona (durant la franja de migdia, quan el front va afectar el litoral central) i Bombers de la Generalitat, especialment a la nit a la zona del litoral de Tarragona.

Afectació a Barcelona

A Barcelona, els Bombers de Barcelona van fer una dotzena de sortides per serveis relacionats amb baixos inundats i branques caigudes.

L'Ajuntament de Barcelona ja va desactivar aquest dijous a les 20.20 hores el Pla Municipal d'Emergència per inundacions, que estava en fase d'alerta des del migdia, després de la intensa pluja caiguda a la ciutat.

Temes:

Pluges