Trobats els cossos congelats d'una parella desapareguda fa 75 anys als Alps suïssos

Estaven en perfecte estat de conservació i tot indica que es tracta d'un matrimoni que va deixar set fills orfes

  / AFP

Els cossos congelats d'una parella suïssa que va desaparèixer fa 75 anys als Alps han sigut trobats conservats en una glacera pròxima a un telefèric d'esquí, als Alps suïssos. A l'espera d'un test genètic que ho confirmi, els mitjans i la família han apuntat que els cadàvers pertanyen a Marcelin i Francine Dumoulin, que van deixar orfes set nens.

La família dels Dumoulin va perdre la pista de la parella el 15 d'agost de 1942, quan el matrimoni es va dirigir a munyir les seves vaques en uns prats als voltants de Chandolin, al cantó suís de Valais (sud-est), recull Efe.

"Ens hem passat tota la vida buscant-los sense parar. Sempre hem pensat que algun dia celebraríem el funeral que es mereixien", ha dit al diari suís 'Le Matin' la petita dels fills de la parella, Marceline Udry-Dumoulin, de 79 anys.

Un treballador de la companyia Glacier 3000, operador de cabines i telecadires d'estacions d'esquí a la regió, va ser qui va descobrir els cadàvers. En un principi, l'empleat va entreveure motxilles, bols, una ampolla de vidre, sabates d'home i dona i un cos humà sota el gel de la glacera, situat a sobre de l'estació Les Diablerets, a 2.615 metres d'altitud.

Des del principi, la vestimenta dels cossos trobats va indicar que aquests havien estat a la glacera entre 70 i 80 anys, ja que la roba que portaven corresponia a la segona guerra mundial, ha dit el director de Glacier 3000, Bernhard Tschannen, també a 'Le Matin'.

VAN CAURE PER UNA ESQUERDA

"La glacera va preservar els cossos i les seves pertinences de manera intacta", ha dit, i ha afegit que el destí fatal de la parella segurament va ser provocat per una caiguda a través d'una esquerda.

Aparentment, després de l'accident, els cossos van estar durant dècades en el gel i, a mesura que la glacera suïssa va minvar, aquest va acabar per mostrar els cossos de la parella.

No era habitual que Francin Dumoulin, educadora de professió, fes una caminada com aquella per la glacera amb el seu marit, un sabater, perquè va passar bona part de la seva vida adulta embarassada i el terreny en què van ser trobats és molt exigent, ha reflexionat la filla de la parella al mitjà suís.

La petita de la família Dumoulin ha assegurat, així mateix, que havia perdut contacte amb els seus germans, ja que després del tràgic succés cadascun havia sigut destinat a una família diferent.

"Al funeral no vestiré de negre. Crec que el color blanc és més apropiat, perquè representa l'esperança que mai vaig perdre", ha explicat al diari la filla dels desapareguts.