Adeu a l'onada de calor, encara que l'alerta segueix en 27 províncies

A Jaén i a Càceres les temperatures poden arribar fins als 41 graus

La segona onada de calor de l'any a Espanya es va acomiadar aquest diumenge després de trencar rècords històrics de temperatures màximes, però la calorada continua i manté en alerta 27 províncies d'11 comunitats, com Jaén i Càceres, on el termòmetre pujarà fins als 40/41 graus, informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a la seva web.

Extremadura té alerta taronja (risc important) a Càceres per valors de 40 graus en zones del Tajo i Alagón; a Badajoz hi ha avís groc (risc) per màximes que marcaran 39 graus a La Siberia extremenya i hortes del Guadiana, i per 38 graus a Los Barros i a La Serena.

A Andalusia hi ha alerta taronja a Jaén per temperatures que pujaran fins als 41 graus a la vall del Guadalquivir i alerta groga a Almeria, Còrdova, Granada, Sevilla per temperatures entre 36/39 graus.

Madrid, la Rioja, Navarra, el País Basc i totes les províncies de Castella i Lleó, llevat de Sòria i les províncies de Saragossa (Aragó), Ciudad Real i Toledo (Castella-la Manxa), Lugo i Ourense (Galícia) i l'illa de Gran Canària estan en avís groc per altes temperatures que oscil·laran entre els 34 i els 38 graus.

L'Aemet avisa que amb l'alerta taronja hi ha un risc meteorològic important, fenòmens meteorològics no habituals i amb cert grau de perill per a les activitats usuals, i amb la groga no hi ha risc meteorològic per a la població en general, encara que sí per a alguna activitat concreta.

Temes:

Estiu Calor