L'home assassinat a Miami Platja era sogre del pistoler de Gavà

La policia troba moltes armes en el registre de la casa de Jorge Casas a la urbanització la Muntanya del Mar de Canyelles

Detenció del presumpte autor del tiroteig de Gavà, que va ser arrestat a Canyelles. / MOSSOS

L'home de 63 anys assassinat el 3 de juliol a casa seva, a Miami Platja, és l'exsogre de Jorge Casas Cordero, l'home a qui els Mossos d'Esquadra li atribueixen l'autoria d'aquest homicidi i la del cambrer de Vilanova i la Geltrú (Garraf). A més, dijous va deixar ferits dos policies locals al tanatori de Gavà. La principal línia d'investigació és que es tracta d'una venjança familiar. Segons sembla, el pistoler, que estava separat, havia anat al tanatori d'aquesta localitat on es vetllava el cadàver de l'exsogre, de nom Miguel Martín Vargas, i esperava l'aparició d'un familiar. Casas és també l'autor de tres homicidis més en grau de temptativa, els dels dos policies locals de Gavà i el d'una noia ferida al bar Sindicat del Vi de Vilanova el 29 de juny. 

TROBADES MÉS ARMES

Els Mossos han registrat aquest divendres, durant gairebé dues hores, la casa que ocupava des de fa dos anys el presumpte assassí a la urbanització la Muntanya del Mar, a Canyelles (Garraf). Segons ha pogut saber aquest diari, a la vivenda, de dues habitacions i un soterrani, s'hi han trobat nombroses armes de foc, que els agents han tret en bosses d'escombraries per analitzar-les. Encara que al consistori de Canyelles, on està empadronat, els consta que Casas, de 44 anys i sense antecedents policials, treballava com a veterinari, sorprèn "que tingués tantes armes en poder seu", afirmen fonts pròximes a la investigació, "per tant potser podria tenir alguna vinculació militar".

La casa on vivia Jorge presentava un aspecte descuidat. "Estava bruta i desordenada", han assegurat testimonis presencials que han visitat la vivenda. Els agents també pretenien verificar si a la casa hi residia una segona persona, ja que, segons sembla, del cotxe que va utilitzar el presumpte assassí per fugir havia baixat una persona al centre de Canyelles, encara que la policia té la hipòtesi que el presumpte homicida va actuar en solitari. L'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, ha assegurat que no tenia constància que visqués acompanyat.

DOS COTXES

La policia també ha registrat aquest divendres els dos cotxes, tots dos de color verd fosc, de Jorge Casas Cordero. Un dels vehicles, un Alfa Romeo, ha aparegut en una zona de difícil accés i s'ha hagut de sol·licitar l'ajuda d'una grua per poder-lo retirar i traslladar al dipòsit municipal. A prop de la casa encara hi havia restes de sang que delataven les ferides del detingut.

El pistoler vivia a la senzilla casa, no se sap si llogada o okupada, a la part més elevada de la urbanització, una zona on acaba la precària carretera i s'ha de fer la volta. La urbanització és una de les nombroses que hi ha al terme municipal de Canyelles. Divendres a penes hi havia moviment de veïns, només alguns cotxes aparcats a la calçada permetien assegurar que hi vivia algú. La Mayra, una veïna de la casa del costat del Jorge, ha assegurat que Casas gairebé no tenia relació amb els veïns, només es dedicaven les salutacions que marquen les regles d'educació.

Temes:

Assassinats