Allau d'activitats per a nens durant 80 dies de vacances

L'oferta lúdica i educativa per a l'estiu creix davant la molt difícil conciliació familiar

zentauroepp39035921 barcelona 24 06 2017 los primeros ni os que van de colonia170624185847 / CARLOS MONTANYES

Papiroflèxia, trucs de màgia, acrobàcia, jocs a l’aire lliure, dibuix i manualitats són part del menú del casal d’estiu de Lenoarmi, una escola d’educació física integral a Barcelona, en què destaquen cursos de natació amb mètode propi i a partir dels tres mesos de vida (www.lenoarmi.com). A l’estiu, ofereixen tallers i activitats a partir de 35 euros i fins als 195 euros d’una setmana de casal, de 9 a 16.30 hores, en què nens i nenes de fins a 7 anys també hi poden dinar. Aquest estiu rememoren el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona i cada setmana la dediquen a un esport. L’última de juny i la primera de setembre s’han sumat a les de juliol, per demanda dels pares. 

    

Centres d’equi-tació,com el de Les Tanques, a prop deViladecans (www.lestanques.com); escoles de dansa aèria, com  Onair Barcelona, al Poblenou (www.onairbarcelona.com), o tallers d’artesania, com El Taller de l’Artista, al barri barceloní del Guinardó (www.eltallerdelartista.net) programen particulars ofertes per a aquests 80 dies de vacances escolars, encara que la majoria deixen bastant orfe el mes d’agost. La web vacances.barcelona.cat recull més de 870 activitats d’entitats socials, d’oci i esportives a Barcelona i aporta informació sobre ajudes a famílies amb pocs recursos.

  

 Entitats d’oci infantil com Fundesplai i la Fundació Pere Tarrés envien aquest estiu 68.800 i 20.000 nens i joves, respectivament, a conviure amb xavals de la seva edat. Ho fan en cases de colònies o en espais a Barcelona mateix o fora de la ciutat on a les tardes i els dissabtes de l’any es feien activitats extraescolars.

  

 Per a famílies en risc d’exclusió social, Fundesplai compta amb 5.700 beques (per a colònies i casals, un 10% més que el 2016). La Fundació Pere Tarrés ha atorgat ajudes del 25% al 100% de les quotes de les activitats gràcies a entitats que han aportat 1,1 milions d’euros perquè més de 4.500 nens hi puguin participar. I 5.955 nens i nenes més, gràcies a la Fundació Probitas i a 77 entitats més, tindran aquest estiu beques de menjador.

    

Visitar gent gran, cuidar animals o realitzar un voluntariat amb Creu Roja són activitats que donen sentit també a molts estius de joves, canalitzades des d’entitats com Aldees Infantils. «Intentem conscienciar-los sobre el voluntariat», assenyala Carmelo Blázquez, responsable del programa Barlovento d’Aldees Infantils. Molts menors que viuen a les llars d’aquesta organització, que van haver de ser separats de les seves famílies, dediquen una part de l’estiu a conviure més amb els seus pares biològics. I la resta, igual que tots els nens. «El mes d’agost anàvem sempre a un càmping de Caldes d’Estrac. Creàvem grups d’esports i això ens unia molt», recorda Rubén Guijo, de 19 anys i antic membre d’Aldees.