vincula l'homosexualitat amb l'absència del pare

Cristians homosexuals lamenten "l'obsessió malaltissa" del bisbe Novell contra els gais

"Ens torna a conceptes humans i científics que avui només sostenen les societats més inhumanes", denuncien

zentauroepp25954953 15 02 2012 17 14 h el bisbe de solsona s abaixa el sou170523084827

L'Associació Cristiana de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (ACGIL)Associació Cristiana de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals ACGIL ha lamentat aquest dimecres "l'enèsima" mostra d'homofòbia del bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha mostrat la seva "tristesa" i ha denunciat "la seva falta de sensibilitat evangèlica i la seva obsessió malaltissa amb les persones homosexuals".

En un comunicat, l'ACGIL ha convidat el bisbe, que en la seva glossa de diumenge passat es va preguntar si l'homosexualitat no es deu a la falta del rol parental en les famílies, "a deixar-se transformar per arribar a l'amor en plenitud".

"No és la primera vegada que ens sentim profundament ferides per aquest home com a persones cristianes amb diversitat sexual i de gènere", afegeix l'ACGIL.

L'associació de cristians homosexuals considera "obsolet buscar causes de l'homosexualitat, com si fos una malaltia a evitar, i ens torna a èpoques i conceptes humans i científics que avui només sostenen les persones i les societats més inhumanes".

"Amb les seves paraules, el bisbe de Solsona opta novament per situar-se al costat d'aquestes concepcions inhumanes i profundament antievangèliques", sosté l'associació.

VISIÓ ARCAICA

L'ACGIL afirma que dins de l'Església i de les persones cristianes cada vegada hi ha més sectors que, "afortunadament, han superat la visió arcaica i profundament discriminatòria respecte a l'homosexualitat i la transsexualitat que tenen la gran majoria de jerarquies de l'Església catòlica i d'algunes altres esglésies cristianes".

Després de recordar que "Jesús de Nazaret va venir a instaurar un món nou on tothom que estima té carta de ciutadania, independentment de si és "home o dona, jueu o grec, esclau o lliure", l'associació convida "el bisbe de Solsona i totes aquelles persones ancorades en el vell paradigma inhumà i discriminatori que deixin inflamar els seus cors per l'Esperit, perquè es deixin transformar".