per a nens i joves de 5 a 16 anys

Aquest dilluns obren les preinscripcions per a les colònies d'estiu en els albergs catalans

En total s'ofereixen 8.549 places i hi ha 14 modalitats d'estades

alberg-escola-de-piraguisme-de-sort-big

L'Agència Catalana de la Joventut (ACJ) obre aquest dilluns el període de preinscripcions d'una nova edició del programa de colònies 'L'estiu és teu', que ofereix activitats de fins a dues setmanes per a nens i joves de 5 a 16 anys a través de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat). Es poden fer fins al 28 de març a través d'aquest enllaç.

Segons ha informat aquest diumenge l'ACJ, les 14  modalitats d'estades a escollir són: música (14 estils i 24 instruments a escollir), idiomes (anglès, francès o alemany), esportives (futbol, bàsquet o handbol), multiesportives (20 modalitats), combinat d'anglès i multiesportives, combinat d'anglès i astronomia, enginy, circ, teatre, veu, cine, naturalesa, excursionisme i dansa.

El nombre total de places que s'ofereixen per a aquest 2017 és de 8.549, 425 més que en l'edició anterior.

Pel que fa al cost de les estades, les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores que obtinguin plaça per als seus fills i filles continuaran disfrutant d'una reducció del 10% en el preu de les estades. L'any passat es van beneficiar d'aquestes reduccions el 21% dels participants.

Les famílies dels participants que disposin del Carnet Jove tindran una reducció del 5% sobre el cost del total de l'estada.

La novetat més destacada en l'edició d'aquest any és la incorporació d'una nova modalitat d'estada: dansa, art i emocions, unes colònies dirigides a nens i nenes de 8 a 12 anys sense necessitat que tinguin experiència prèvia i que tindran lloc a l'alberg Jaume I de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà).

El programa 'L'estiu és teu!' compta amb una ràtio de responsables d'1/8, un índex que supera els nivells exigits per la normativa. En total, l'edició d'aquest 2017 comptarà amb un total de 1.165 monitors i directors.