Ratificada la multa de 60.000 euros imposada a un tuiter que es va alegrar de la mort de Jimmy

L'Audiència Nacional confirma la sanció del secretari d'Estat que li prohibeix entrar en recintes col·lectius

A la xarxa es va alegrar de la mort del seguidor del Depor a mans d'aficionats de l'Atlètic de Madrid

Francisco Javier Romero, ’Jimmy’.

La Sala Contenciosa de l'Audiència Nacional ha confirmat la sanció de 60.001 euros i la prohibició d'accedir a recintes esportius durant cinc anys que va imposar el secretari d'Estat de Seguretat a un home que va publicar a la xarxa social Twitter comentaris en què s'alegrava de la mort d'un seguidor del Deportivo de la Corunya, Francisco Javier Romero Taboada, 'Jimmy', el novembre del 2014, després d'una baralla amb seguidors de l'Atlètic de Madrid.

Els magistrats consideren que aquells tuits publicats pel sancionat van vulnerar la llei 19/2007 contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l'esport i s'han de qualificar d'infracció molt greu, i per això consideren proporcionada la sanció imposada.

Després de la baralla que hi va haver a la riba del Manzanares el 30 de novembre del 2014, Raúl García Ramos va publicar diversos comentaris a Twitter: “Vull manifestar la meva alegria més absoluta i sincera per la mort del Depor. Un fill de puta que no causarà problemes una altra vegada. Tant de bo en morin més” i “Els del Frente Atlético assassins, teniu endarreriment, oi? Havien quedat per pegar-se les dues parts. La llàstima és que només n'ha mort un”.

El secretari d'Estat de Seguretat va imposar una sanció per infracció molt greu en relació amb els articles 2.1a i 27.1e de la llei 19/2007 contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'Esport. El sancionat la va recórrer davant l'Audiència Nacional, que ara l'ha confirmat.

INCITACIÓ A LA VIOLÈNCIA EN EL FUTBOL

En la seva sentència, el president de la Secció Cinquena, José María Gil Sáez, descarta que el recurrent no fos l'autor dels tuits i conclou que n'hi ha prou llegint-los per apreciar que “comporten una clara incitació a la violència i agressió entre els participants de partits esportius, i s'hi genera un ambient hostil i de promoció de l'enfrontament entre els seguidors dels equips de futbol”.

La sala rebutja la falta de proporcionalitat esgrimida pel recurrent, ja que la sanció ha sigut fixada en el seu mínim quantitatiu i considera que la prohibició d'accedir a recintes esportius està d'acord amb “la gravetat dels fets en què es va generar la conducta enjudiciada, amb la mort d'un seguidor d'un dels equips contendents i la greu repercussió i alarma social que aquests fets van generar en l'opinió pública, unit a l'interès públic d'adoptar una política ferma en l'erradicació de la violència en l'esport”.