El termòmetre baixa a Catalunya per sota dels -20 graus

La Cerdanya registra el descens més gran i Barcelona la màxima, amb 4 graus

jgblanco36909255 aqueira frio siberiano foto ramon gabriel defoto silvia i170118152204

El fred intens gela Catalunya aquest dimecres, amb temperatures que han caigut entre 8 i 10 graus a tot el territori, inclosa la costa. A més del descens del termòmetre degut a l'onada de fred siberià, la sensació de fred també s'ha aguditzat per la congelació de la neu acumulada.

L'aeròdrom de Das, a la Cerdanya, ha tornat a registrar el rècord aquest dimecres a la matinada amb -21 graus. També a Puigcerdà s'han mesurat -15 graus, -12,4 al Pont de Suert, i a Viella, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat). 

El fred s'ha estès a zones interiors, amb -11.3 a Oliola (Noguera) o -10,3 a la veïna Baldomar. 

Altres mínimes destacades han sigut, per exemple, els -7 graus a Lleida, els -8 de Girona, els -8 de Vic i els -7 graus del Pont de Vilomara. 

A la mateixa línia de la costa, en alguns punts s'ha traspassat la línia dels zero graus, com l'observatori de la Zona Universitària de Barcelona (-0,4 graus), mentre que a Tarragona s'ha arribat als -2,4 graus, i a Malgrat de Mar, als -3 graus.

A Barcelona també s'han registrat 2,8 graus de mínima al Raval, que a les 8 del matí tenia el rècord de temperatura màxima de Catalunya amb 4,5 graus.

Segons el Meteocat, les temperatures ja no baixaran tant avui gràcies al vent.