als 89 anys

Mor Manolita Chen, l'estrella del teatre xinès

La vedet va morir diumenge en una residència de Sevilla

  / PICASA

Manuela Fernández Pérez, coneguda artísticament fins a finals dels anys 70 com la vedet Manolita Chen, ha mort als 89 anys a la residència d'avis de la localitat d'Espartinas (Sevilla), on vivia retirada de tota activitat artística.

L'exvedet va morir diumenge passat per causes naturals, i el seu cos ha sigut incinerat aquest dilluns en un tanatori de la província sevillana. 

Nascuda a Madrid l'11 d'abril de 1927, va començar a formar-se com a artista als 12 anys a l'escola conservatori de Laura de San Telmo. Va debutar en el ballet Las Charivaris del Teatro Circo Price.

ESPECTACLE AMBULANT

El 1944 es va casar amb l'empresari xinès Chen Tse-Ping, de qui va adoptar el seu cognom artístic, i tots dos van posar en marxa el 1950 el teatre que els va fer famosos a tot Espanya. El Teatro Chino de Manolita Chen va ser una empresa artística de teatre ambulant del segle XX, que va combinar circ, la revista musical i l'espectacle de varietats.

La seva activitat artística es va allargar fins a finals dels anys 70, quan li va ser diagnosticat un tumor d'oïda que li va produir una paràlisi facial, encara que el teatre va seguir funcionant fins al 1986.

Temes:

Obituaris Teatre