La Generalitat entrega la guarda cautelar de la Nadia a una tieta materna

El jutge va retirar la pàtria potestat de la menor als pares, imputats per estafa

icoy36571570 nadia161210200506 / QUIQUE GARCIA

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat (DGAIA) va formalitzar ahir l’entrega de la guarda cautelar de Nadia Nerea a una tieta materna de la menor que viu a Mallorca. L’actuació de la DGAIA es va produir a instàncies del jutge de la Seu d’Urgell (Lleida) que va dictar presó sense fiança per al pare, Fernando Blanco, i que va deixar en llibertat amb càrrecs la mare, si bé va treure la pàtria potestat de la menor, d’11 anys. 

La tieta materna i la seva parella tenen la guarda cautelar de Nadia Nerea, a qui la mare podrà visitar només els caps de setmana, sense nocturnitat, segons la DGAIA, que ha seguit les instruccions precises del jutge.

La guarda cautelar és una mesura temporal i tindrà vigència fins que hi hagi una sentència ferma, o mentre durin les circums-tàncies que la van determinar. L’advocat de Blanco i de la seva dona Margalida Garau, Alberto Martín, va qualificar de «barbaritat» que el jutge hagi tret la guarda i custòdia de la nena i ha anunciat que recorrerà la decisió.

JUSTIFICANTS / El mateix Martín va insistir que Blanco va invertir els donatius rebuts en tractaments convencionals o alternatius. «El Fernando no ha pogut presentar justificants perquè el van detenir, li van intervenir el domicili i van recollir-ne tota la informació», va assegurar. Martín va explicar que el pare de la Nadia va donar «explicacions dels ingressos i les despeses», i que va dir «on s’han destinat i on no». «És absolutament innocent ja que diu que totes les quantitats rebudes han sigut destinades a tractaments convencionals o alternatius en benefici de la nena».