DEBAT SOBRE LA REFORMA HORÀRIA

Meritxell Ruiz: "El problema són els horaris laborals"

La consellera d'Ensenyament advoca per aconseguir que els pares puguin estar a casa a les 18.00 o les 19.00 hores

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha assegurat aquest dimarts sobre la proposició de llei de reforma horària, que proposa un horari escolar entre les 8 i les 16 hores, que "el problema no són els horaris escolars, són els horaris laborals".

En declaracions a TV-3, ha remarcat que "la gran dessincronització" és entre l'hora que els nens acaben l'escola, que ara és entre les 16 i les 17 hores, i l'hora en què els pares arriben a casa, que no és abans de les 20.00 hores.

La consellera ha remarcat que el que "desentona" són els horaris laborals, per la qual cosa s'ha d'aconseguir que aquests s'avancin i que els pares puguin estar a casa a les 18 o les 19 hores.

Ruiz ha considerat que hi ha d'haver reforma horària per situar-se al nivell d'altres països ja que els horaris actuals són "irracionals"  "irracionals" perquè afecten la salut, fan que no es dormi les hores convenients --tant nens com adults--, no es fan horaris d'àpats adequats i no permeten participar en la vida comunitària.