CONFLICTE EN UN CENTRE D'ESTRANGERS

Els interns del CIE d'Aluche interrompen la vaga de fam

Els immigrants esperen que aquest dilluns un jutge els visiti i puguin parlar-hi

dcaminal36001537 madrid 22 10 2016 concentraci n en el cie de aluche en a161022142502 / JOSE LUIS ROCA

Els interns del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) d'Aluche, a MadridMadrid, han interromput la vaga de fam que van començar fa dos dies a l'espera que aquest dilluns puguin parlar amb un jutge.

Fonts policials han confirmat que dissabte tots els interns van sopar i que aquest matí han esmorzat i dinat en un clima de normalitat, sense incidents, que és la tònica al centre des de la vigília.

L'ONG Sos Racisme ha relatat que els interns del CIE han suspès fins dimarts la seva vaga de fam després que el cap de seguretat els assegurés que demà, dilluns, tindran accés a parlar amb un jutge.

Segons ha precisat una portaveu de l'ONG, només un dels interns participants en la protesta "es trobava malament" com a conseqüència del temps transcorregut sense ingerir aliments.

AMOTINATS AL TERRAT

Dimarts a la nit, uns quaranta interns del CIE d'Aluche es van amotinar al terrat de l'edifici en una protesta que va acabar de forma voluntària l'endemà després de negociacions que van mantenir amb la policia.

Diverses organitzacions van informar que alguns interns van denunciar maltractaments i actituds degradants per part de la policia una vegada acabat el motí, tant a persones que van participar-hi com a altres interns que no s'havien sumat a la protesta.

Sos Racisme, ha dit la portaveu, està "pendent" de forma ininterrompuda "del que pugui passar" amb les persones ingressades al CIE i "preocupada pel fet que els interns puguin ser expulsats d'Espanya sense que s'investiguin abans els fets" que van tenir lloc la setmana passada.