AMB TRES O MÉS FILLS

Un terç de les famílies nombroses viuen amb menys de 1.500 euros al mes

Per a la majoria la despesa extra més difícil d'afrontar és la tornada al col·le

mjibanez31057322 barcelona 14 09 2015 vuelta al cole en el institut ernest ll160623185625

Gairebé un terç (el 28%) de les famílies nombroses viuen amb menys de 1.500 euros mensuals, davant el 16,6% de fa dos anys, i una de cada tres s'ha vist obligada a recórrer a estalvis o a contraure algun deute per arribar a final de mes.

Ho explica l'última enquesta realitzada per la Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN) i la Fundación Madrid Vivo a famílies de tot Espanya, donada a conèixer aquest dimarts, que posa de manifest que les dificultats per conciliar és la principal barrera per tenir fills.

La despesa principal és el cistell de consum (89%), seguit de les factures de gas, electricitat, aigua i telèfon (63%) i l'educació. Per a la majoria de les famílies (56%) la despesa extra més difícil d'afrontar és la tornada al col·le, per sobre del Nadal, els Reis o les vacances.

EL DRAMA DE LA CONCILIACIÓ

L'estudi, realitzat en base a més de 4.000 enquestes, posa en relleu que més de la meitat d'aquestes famílies (el 51%) consideren la conciliació de la vida laboral i familiar com la principal dificultat que tenen avui dia per tenir fills.

Buscant l'estalvi, una gran majoria de famílies (67%) compren en diferents establiments sempre en funció de les millors ofertes. També per gastar menys, aposten per les compres 'on line', on ja són usuàries el 63% de les mateixes.

A Espanya existeixen 568.000 famílies nombroses. La família tiopus estaria formada per una parella majoritàriament casada, d'entre 40 i 50 anys, amb estudis universitaris i tres fills en edat escolar.