SUCCÉS A LA SELVA

Detinguts tres lladres a Blanes que es feien passar per policies

L'arrest es va produir després d'una persecució en cotxe a gran velocitat pel municipi

La Policia Local de Blanes (Selva) va detenir dimecres tres lladres que es feien passar per policies per robar a les víctimes. La detenció, en què van participar fins a vuit dotacions del cos, es va produir després d'una persecució en cotxe pel municipi a gran velocitat i en direcció contrària. Els lladres acabaven de robar a una família alemanya en un càmping de la localitat, a la qual havien ensenyat una placa d'identificació policial falsa.

Els fets van començar després de les sis de la tarda en un càmping de la zona turística del municipi. Una família alemanya acabava d'arribar en autocaravana i, mentre el pare era a dins del vehicle esperant que una de les seves filles acabés d'informar-se sobre uns tràmits a la recepció de l'establiment, va veure com es parava molt a prop seu un turisme marca Alfa Romeo amb matrícula espanyola, amb tres homes d'origen forà a l'interior.

Un d'ells es va acostar al conductor de l'autocaravana li va mostrar una identificació falsa de policia i li va demanar que li donés la seva cartera amb l'excusa que estava buscant uns sospitosos per un delicte relacionat amb drogues. El fals policia va fer veure que olorava la cartera i, mentre encara l'estava manipulant, va aprofitar un descuit de la víctima per sostreure una quantitat elevada de diners que portava, més de 500 euros.

GRAN VELOCITAT

El fals policia va pujar ràpidament al vehicle on l'esperaven dos acompanyants i va sortir a gran velocitat del càmping. Al mateix temps, una treballadora de l'establiment i una vigilant de la zona blava, al veure que havia passat una cosa rara, van prendre nota de la matrícula del cotxe que havia fugit i van alertar dels fets la Policia Local de Blanes.

Al cap de poc temps, des del càmping van poder veure com el vehicle tornava a passar pel davant, ja que no havia trobat una via de sortida. A l'arribar a una cruïlla on és obligatori girar a la dreta, el vehicle sospitós va optar per continuar pel mateix carrer en direcció contrària, i va alertar amb aquest comportament un agent de la Policia Local que patrullava amb una motocicleta, que els va demanar en va que s'aturessin.

Després d'una persecució en contra direcció i en què van intervenir diversos vehicles policials, els agents van aconseguir interceptar els lladres. Quan es van veure acorralats, un dels dos homes que viatjaven d'acompanyants va tirar sota el seu mateix vehicle diversos bitllets, els que presumptament acabaven de sostreure a la família alemanya. No s'ha pogut trobar la falsa identificació de policies, que se sospita que van tirar per la finestra durant la persecució.

IDENTIFICACIÓ

Els detinguts van ser entregats als Mossos acusats de diversos delictes: contra la seguretat públicaconducció temerària, furt, usurpació de funcions i conduir sense tenir el permís corresponent. En la persecució hi van participar vuit dotacions de la Policia Local de Blanes: tres cotxes patrulla, una furgoneta d'atestats, tres motocicletes i una grua.

Ara s'ha d'estar a l'espera que el sistema informàtic de la policia pugui assenyalar la identitat dels tres homes detinguts, als quals no es va trobar cap de documentació a sobre. Es creu que no serà difícil identificar-los ja que, per la forma d'actuar, el més probable és que no hagi sigut la primera vegada.

Temes:

Blanes Robatoris