PROVES D'ACCÉS A LA UNIVERSITAT

Una noia de Tarragona treu la millor nota de la selectivitat a Catalunya, un 9,8

Cinc alumnes empaten amb un 9,7 a la província de Barcelona

Una noia de Tarragona, Patrícia Torres Ravés, de l'institut Pons d'Icart, ha tret la millor nota de la selectivitat a Catalunya, un 9,8. Les notes s'han donat a conèixer aquest matí. Pel que fa a la resta de províncies, els millors resultats han quedat així: a Barcelona, amb un quíntuple empat a 9,7, han obtingut les millors valoracions Pol Gómez Riquelme (Sabadell), del col·legi Sagrada Família; Margarita Pich-Aguilera Blasco (Sant Cugat del Vallès), del col·legi La Vall; Pau Ariño Luque (Sant Feliu de Llobregat), de l'institut Sant Just Desvern; Laura Cercós Tuset (Barcelona), de l'institut Emperador Carles, i Kim López Güell (Barcelona), dels Jesuïtes Casp - Sagrat Cor de Jesús. A Girona la nota més alta també ha sigut un 9,7 i l'ha obtingut David Ramírez Saco, dels Maristes. Pel que fa a Lleida, Núria Alegret Badia (Isona i Conca Dellà), de l'institut de Tremp, ha obtingut un 9,5. 

Més de 32.000 joves catalans van començar el dia 13 les proves de l'última selectivitat tal com la coneixem. A partir del curs vinent, en aplicació de la Lomce, la prova desapareixerà i serà substituïda per una revàlida que s'haurà d'aprovar per obtenir el títol de batxillerat. En les proves d'aquest mes de juny, hi han concorregut 26.161 estudiants procedents de batxillerat i 2.814 graduats de cicles formatius de grau superior, a més de 2.672 alumnes de matrícula lliure.

Les notes es poden consultar a través del portal Accesnet. Una vegada sàpiguen els resultats, els estudiants podran impugnar-los, demanar explicacions sobre el seu examen o preparar-se per a la preinscripció universitària.