INICIATIVA SOLIDÀRIA A CATALUNYA

El Banc dels Aliments agraeix la participació massiva en el Gran Recapte

L'entitat aplaudeix la solidaritat ciutadana i l'entrega dels 25.000 voluntaris

Lamenta la "persistència" de la "precarietat alimentària", que els obliga a mantenir la cita

Uns voluntaris classifiquen els productes recollits durant una campanya del Gran Recapte del Banc dels Aliments. / FERRAN NADEU

El Banc dels Aliments ha agraït aquest diumenge la participació massiva de la ciutadania i dels voluntaris en els dos dies del Gran Recapte. Les primeres estimacions de l'entitat sense ànim de lucre apunten a un nou rècord  rècord en el volum de aliments recollits entre divendres i dissabte. No obstant, ha informat una portaveu, fins a finals de setmana no hi haurà una xifra definitiva del nombre de tones aconseguides.

Els coordinadors i delegats de zona van fer arribar les dades sobre quants contenidors de cartró (denominats popularment 'banyeres') s'havien omplert. En els pròxims dies es procedirà a la classificació i el pesatge dels aliments. La previsió és que se superin les 4,6 tones aconseguides el 2014. "S'igualarà o superarà aquesta xifra", han estimat les mateixes fonts.

BALANÇ AGREDOLÇ

"El balanç és molt positiu pel que fa a la contribució dels ciutadans, ja sigui aportant aliments o bé col·laborant com a voluntaris", ha descrit. "La part negativa és la persistència de la precarietat alimentària. Tant de bo no hagués d'existir el Gran Recapte", ha mantingut.